Лавров: Светът преживява преломна епоха, която ще отнеме много време

Лавров: Светът преживява преломна епоха, която ще отнеме много време
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    20.10.2022
  • Share:

Светът преживява ключова ера, която ще отнеме много време, каза руският външен министър Сергей Лавров, говорейки пред завършилите колеж и приети на дипломатическа служба.
„Нашата външнополитическа концепция изисква съсредоточаване на усилията върху осигуряването на безопасни, максимално благоприятни условия за икономическо развитие на Русия, повишаване на благосъстоянието на хората, защита на сънародниците и бизнеса в чужбина. Ние преживяваме, без преувеличение, преломен момент, или по-скоро преломна епоха и това ще е дълъг период. В тези обстоятелства е важно да защитим не само икономическите и социалните интереси на страната и народа, но и чувството за национална гордост, чест и опазване на историческото наследство", каза той .
Лавров отбеляза, че в съвременните условия дипломатите трябва не само да повишават своя професионализъм и да усъвършенстват своите умения и ерудиция, но и да имат гражданска позиция.
„Служителите на руското външно министерство също са известни със своя патриотизъм и чувството си за гордост за страната. Това не е просто израз на речта, това е факт", каза външният министър.

Станете почитател на Класа