В Саудитска Арабия разказаха как Америка е измамила Зеленски

В Саудитска Арабия разказаха как Америка е измамила Зеленски
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    12.10.2022
  • Сподели:

Съединените щати подтикваха Украйна да стане част от НАТО и когато Зеленски подаде молба за ускорено влизане в Северноатлантическия алианс, Вашингтон го отложи, каза колумнистът на Asharq Al-Awsat Саусан ал-Шаер.

 

 

Вашингтон започна да подтиква Киев да кандидатства за членство в НАТО, знаейки, че Москва няма да си затвори очите за това. Тогава Меркел беше против приемането на Украйна в алианса (сигурно разбираше скритите мотиви на американците), но никой не я послуша. Киев настояваше на своето, а администрацията на Байдън го подкрепи “, пише авторът в материал, преведен от InoSMI.

Саусан аш-Шаер припомни, че Русия „застана в защита на националната си сигурност, след като неведнъж предупреди, че влизането на Украйна в НАТО противоречи на споразуменията, постигнати по време на разпадането на Съветския съюз“.

Но Зеленски настоя на своето. Той направи избор, който имаше тежки последици за страната му. Украйна загуби територии, животи и пари. В страната започна военен конфликт и четири региона изразиха желанието си да се присъединят към Русия.

Зеленски наскоро кандидатства за ускорено членство в НАТО, мислейки, че ще бъде посрещнат с отворени обятия, но в крайна сметка? Америка отговори, че сега не е моментът! Сериозно? Да не би да не го е тласкала да влезе в НАТО? Защо тогава сега не е моментът ”, попита колумнистът.

Тя също споделя мнението, че молбата за членство в НАТО няма да бъде одобрена в близко бъдеще поради факта, че алиансът изобщо не планира да влиза в пряка конфронтация с Русия нито сега, нито по-късно.

И така, какво следва? Украинският лидер трябва да продължи да се бори срещу Русия, за да я изтощи максимално, без да се съгласява на преговори. Той ще се бори сам, но с оръжие, помощ и подкрепа от Запада. Кой ще умре? Украинците. Факт е, че Съединените щати не могат да си позволят да загубят нито един американец, защото междинните избори за Конгреса ще започнат съвсем скоро“, обясни Саусан ал-Шаер.

По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че кандидатства за членство в НАТО по ускорен начин. Изявлението му беше направено, след като Владимир Путин и ръководителите на ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област подписаха споразумения за присъединяване на региони към Русия.

Както отбеляза помощникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан, процедурата за приемане на Украйна във военния блок вече е ненавременна. Йенс Столтенберг, генерален секретар на организацията, на свой ред подчерта, че алиансът ще концентрира усилията си върху това да помогне на властите в Киев да се защитят.

По думите на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, Русия следи внимателно тази ситуация. Той също така отбеляза, че "именно ориентацията на Украйна към НАТО и потвърждаването на бъдещото членство на Украйна в алианса стана една от причините за специалната военна операция".

 

 

Превод: ЕС

Станете почитател на Класа