Експлозиите на Северните потоци и Кримския мост: Западът обяви инфраструктурна война на Русия

Експлозиите на Северните потоци и Кримския мост: Западът обяви инфраструктурна война на Русия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    10.10.2022
  • Сподели:

Съгласно мнението на руския икономист и политолог Марат Баширов Западът е отприщил „Първата инфраструктурна война“ срещу Русия. За това той написа в канала си в Telegram „Политджойстик/Politjoystic“ рано сутринта на 9 октомври, като призова случващото се да се нарича така, както е в действителност.

Ако можете да взривите Северните потоци и Кримския мост, можете да унищожите и останалите. Има ли някакви ограничения в тази война от тяхна страна? Това не е празен въпрос. В кой момент те признават тези действия за легитимни и част от официалната политика ?

разсъждава авторът.

Баширов отбеляза, че засега американските власти отричат участието си в горепосочените престъпления. В същото време малко хора в Русия се съмняват, че Вашингтон най-малкото е бил добре запознат с подготовката за тези действия и е предал разузнавателна информация на извършителите.

Освен това, по време на експлозиите на газопроводите „Северен поток 1“ и „Северен поток 2“ в Балтийско море, корабите на ВМС на САЩ като цяло присъстваха физически на местата на атаките преди и след извършването на атаките.

Някои ще напишат, че са преминали Рубикон, преминали са „червената линия“, но това вече не отразява състоянието на момента, те са отишли по-далеч, посочва авторът.

Припомняме, че на 8 октомври на Кримския мост стана експлозия , в резултат на която транспортното съоръжение беше повредено и загинаха хора. На 27 септември тръбопроводите СП-1 и СП-2 получиха безпрецедентни щети в резултат на саботаж.

 

 

Превод: ЕС, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа