Белият дом крие милиардите, които тръгнаха към Украйна

Белият дом крие милиардите, които тръгнаха към Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.09.2022
  • Share:

Държавният секретар на САЩ Блинкен обяви нов пакет от 775 милиона долара помощ за Украйна, съобщава Fox News. Конгресменът Грег Стъби, републиканец от Флорида, е критичен към този ход и се оплаква от пълната липса на отчетност на администрацията.

 

Превод от Fox News, САЩ: 

 

Грег Стъби: Гласувах за първия транш от 10,2 милиарда долара. А вторият ни костваше цели 40 милиарда! Общо похарчихме 54 милиарда за Украйна.

Затова гласувах против втория пакет.

Първо, няма «таван».

Второ, нито Конгресът, нито комисията по външните работи, където аз все още заседавам, никой не е получил нито един доклад за това какви оръжия в крайна сметка са достигнали до украинската армия, как се използват, колко от тях вече са изразходвани, дали имат нужда от попълване, какво е състоянието на нещата като цяло, кой точно получава парите в Украйна и извън нея.

Ние не знаем.

Администрацията не отговаря на въпросите ни.

А последният пакет от помощи дори не предвижда никакви защитни механизми. Освен това 40 милиарда долара са повече, отколкото харчим за митниците, за граничната и бреговата охрана взети заедно!

Трябва да се фокусираме върху Америка, а не върху проблемите на останалия свят.

Ще можем да използваме не само правото на портфейла, но и правото на надзор. Необходимата система за контрол ще бъде предложена от нас, републиканците.

Ще отстраняваме чиновниците от работа, ще им изпращаме призовки и ще им търсим отговорност – това ще направим, когато си върнем мнозинството.

Ще искаме отговор от администрацията — тя се прави, че не чува исканията ни, а ние искаме информация!

Водещ: Сигурен съм, че американците са против прокси конфликт с Русия.

Нашите семейства вече страдат финансово.

Това е просто скандално! Това е като заплюване в лицето.

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа