Кедми посочи две особено неприятни качества на Горбачов

Кедми посочи две особено неприятни качества на Горбачов
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.09.2022
  • Share:

Първият президент на СССР Михаил Горбачов се отличаваше с поне две качества.

Това сподели политологът Яков Кедми в ефира на YouTube канала «Соловьов Live».

 

„Видях пред себе си човек, който изобщо не разбираше в каква държава живее, сред какви хора, в кой свят живее. Живееше в някакви си нарцистична фантазия. Тогава казах, че ако такъв човек бъде поставен начело на страната, не е изненадващо тя да се разпадне”, спомня си Кедми за разговор с Горбачов, проведен в средата на 90-те години.

Политологът добави, че първият президент на СССР е бил «нарцисист». Горбачов, според Кедми, вярвал, че хората го обичат. Всичките му изявления в разговор с политолога обаче се въртели само около личността на президента, така че впечатлението за него било потвърждаващо горната характеристика.

„Горбачов се характеризираше с две качества: абсолютна безотговорност към решенията си, неумение правилно да оцени и реши нито един държавен проблем“, посочи двата особено неприятни проблема на Горбачов политологът.

Първият съветски президент почина на 30 август 2022 г. Погребението се състоя на 3 септември. На събитието присъстваха политически и обществени дейци от Русия и други страни. Бяха забелязани са гости от САЩ, Германия, Великобритания, Франция, Испания и Унгария.

На церемонията по сбогуването на бившия съветски президент Михаил Горбачов бе поднесен букет с буквата Z.

По-рано непознат постави жълти хризантеми в прозрачна опаковка до ковчега на политика.

ПП

Станете почитател на Класа