AMPTV: Армения се обърна към Русия заради обострянето на границата с Азербайджан

AMPTV: Армения се обърна към Русия заради обострянето на границата с Азербайджан
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    13.09.2022
  • Сподели:

Кабинетът на министрите на Армения вече се обърна към Русия, ОДКС и Съвета за сигурност на ООН заради изострянето на ситуацията на границата с Азербайджан, съобщава обществената телевизия на страната.
За намерението да поиска помощ от Москва, РДКБ и ООН беше обявено по-рано от пресслужбата на арменското правителство след заседание на Съвета за сигурност на страната, което беше председателствано от премиера Никол Пашинян.

„Кабинетът съобщи на „Новости“ (обществена телевизионна програма, бел. ред.), че във връзка с агресията срещу територията на Армения правителството вече се е обърнало към Руската федерация, Съвета за сигурност на ООН и ОДКБ“, се казва в съобщението.

По-рано Ереван заяви, че азербайджанските военни са обстрелвали територията на Армения с артилерия и безпилотни самолети, а също така са предприели «действия по придвижване на позициите в някои райони. В резултат на това има загинали и ранени от арменска страна, броят им се установява.

Баку заяви, че арменските военни са стреляли по позициите на азербайджанските войски на границата, имало е сблъсък. Министерството на отбраната на Азербайджан също съобщи за загуби в редиците си.

 

 

К.К

Станете почитател на Класа