The Hill: Западът може да отслаби подкрепата за Украйна още тази зима

The Hill: Западът може да отслаби подкрепата за Украйна още тази зима
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    13.09.2022
  • Сподели:

Колкото по-дълго продължава украинската криза, толкова по-крехко става единството на Запада. Тази зима западните страни може да отслабят подкрепата за Украйна. Това пише американският политолог Джошуа Хумински в статия за The Hill.


The Hill: Западът може да отслаби подкрепата за Украйна още тази зима

 

Поддържането на единството на Европа и съюзниците пред лицето на съвременните предизвикателства става все по-трудно поради много взаимосвързани фактори“, се отбелязва в материала.
Докато Съединените щати и Великобритания искат да подкрепят военните настроения на Киев, ключовите страни от ЕС, които зависят от руските енергийни ресурси, вече бавно започват да мислят за частично възстановяване на отношенията с Русия.

Това, разбира се, ще означава и отслабване на подкрепата за Украйна.

Експертът счита, че това ще стане през зимата.

Ако зимата се окаже студена и сурова, тогава под натиска на обществеността руските енергийни доставки за европейските страни могат да бъдат възстановени“, пише американският анализатор.

Авторът от американското издание е убеден, че колкото по-дълго се проточи украинската криза, толкова по-крехко ще бъде единството на западните страни по отношение на Украйна. Вероятно много европейци ще започнат да се застъпват за възстановяване на сътрудничеството с Руската федерация. Когато една европейска държава се възползва от връзките с Руската федерация, тя ще иска да използва този положителен опит в съседна държава. В бъдеще политическите сили на членовете на ЕС може дори да започнат да използват проруската позиция, за да спечелят изборите.

 

 

К.К

Станете почитател на Класа