Екс-президентът на Колумбия: Планът на САЩ за Украйна ще върне света в 1940-години

Екс-президентът на Колумбия: Планът на САЩ за Украйна ще върне света в 1940-години
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    13.09.2022
  • Сподели:

Планът на САЩ за Украйна ще върне света в епохата на 40-те години на миналия век. Бившият президент на Колумбия Ернесто Сампер Пизано сподели за това в интервю за китайския телевизионен канал CGTN.

Публикуваме кратък преразказ на статията.

Както Пизано заяви в интервюто, Съединените щати и техните западни съюзници трябва да се стремят към мирно разрешаване на украинския конфликт. Само така може да се реши проблемът, който става все по-опасен.

Разрешаването на руско-украинския конфликт трябва да се постигне не със сила, а чрез преговори. Трябва да търсим политическо решение, да сложим край на кризата чрез преговори“, каза политикът.

Вместо диалог обаче Вашингтон само засилва конфронтацията. Съединените щати и Европейският съюз наложиха много санкции срещу Русия и започнаха да предоставят военна помощ на въоръжените сили на Украйна. Подобни стъпки не допринасят за приближаването на края на военните действия. Напротив, напрежението расте не само в Украйна, но и в света, отбеляза Ернесто Сампер Пизано.

Не съм съгласен със Съединените щати и западните страни, когато продължават да доставят оръжия на Украйна за по-нататъшна ескалация на конфликта“, каза бившият президент.

Той също така подчерта, че Западът има избор: да работи за приключване на кризата или да я удължи. Очевидно първият вариант никога не е влизал в плановете на САЩ, убеден е Пизано.

САЩ и Западът не виждат необходимост да тласкат Русия и Украйна към политическо сближаване и диалог“, подчертава бившият президент.

Вместо това те избраха по-нататъшна милитаризация, тласкайки Украйна към конфликта. Връщаме се в епохата на Студената война от 40-те години на миналия век.»

 

К.К

Станете почитател на Класа