Ким Чен-ун: Северна Корея никога няма да се откаже от ядреното си оръжие

Ким Чен-ун: Северна Корея никога няма да се откаже от ядреното си оръжие
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    10.09.2022
  • Сподели:

Северна Корея никога няма да се откаже от ракетите си и от ядрените си оръжия, от които се нуждае, за да се противопостави на военните действия от страна на САЩ. Това заяви лидерът на страната Ким Чен-ун в реч пред парламента в Пхенян.

 

 

Законодателният орган на КНДР прие вчера официален закон, с който се дава власт на севернокорейските военни да извършват "автоматично" ядрени удари срещу вражески сили, ако ръководството на страната бъде атакувано, съобщава Асошиейтед прес.

Пред парламента Ким Чен-ун говори за опасността, която Вашингтон представлява за страната, като обвини Америка, че се опитва да провежда кампания за натиск срещу севернокорейското ръководство с надеждата правителството в Пхенян да се срине.

Думите на Ким идват на фона на растящото напрежение в региона, както и на поредица от нови ракетни изпитания към ядрената програма на КНДР.

Това е поредната заплаха, която диктаторът отправя към САЩ и съюзниците им в Азия.

Северна Корея постепенно увеличава темповете на изпитанията които прави на големите си оръжия, като от 2017 г. насам страната е изстреляла вече над 30 балистични ракети.

Станете почитател на Класа