Песков: Действията на Запада предизвикват “голяма световна буря”

Песков: Действията на Запада предизвикват “голяма световна буря”
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    05.09.2022
  • Сподели:

 

Той уточни, че за много от случващото се “има и обективни причини, но има и субективни причини за тази започваща буря, които са свързани с абсолютно нелогичните, а често и абсурдни действия на властите в САЩ, Европа, ЕС

“Газпром” остава надежден доставчик, увери говорителят на Кремъл
Посочи, че европейските политици са допуснали много грешки

Действията на Запада предизвикват “голяма световна буря”, но Русия в тези условия успява да запази стабилност.

Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в интервю за ТАСС в навечерието на Източния икономически форум (ИИФ). Той ще се проведе от 5 до 8 септември във Владивосток, като на 7 септември в него ще участва и президентът Владимир Путин.

“Световните процеси в момента оказват неблагоприятно влияние. По-скоро се надига голяма световна буря”, посочи Песков. Той уточни, че за много от случващото се “има и обективни причини, но има и субективни причини за тази започваща буря, които са свързани с абсолютно нелогичните, а често и абсурдни действия на властите в САЩ, Европа, ЕС и отделни европейски държави”.

“На този фон ние все пак успяваме да съхраним стабилността”, подчерта Песков. И акцентира, че Русия води “много усърдна, обмислена, последователна работа в това русло”.

На въпрос вижда ли Москва промяна в позицията на Запада по украинската криза и готовност за отстъпки, Песков отвърна: “Не, не виждаме”. Питането бе отправено по повод на появили се преди това съобщения, че външният министър на Украйна Дмитро Кулеба е заявил, че заради приближаващата се зима западните партньори са започнали да предлагат на Киев да започне мирни преговори.

В друго интервю - за програмата “Москва. Кремъл. Путин” на тв канала “Россия-1”, Песков обвини европейските политици, че са допуснали много грешки, за които ще им се наложи да платят с излизане от зоната им на комфорт.

“Това, че германски оръжия са в ръцете на националистически настроени войници, които стрелят по нашите момчета, е чудовищно. Това, че Германия и други страни подкрепят държава, режим, който разрешава на нацисти да носят нацистка символика по улиците и да устройват факелни шествия, е не по-малко ужасно”, каза говорителят на Кремъл.

И обясни защо европейските политици допускат това да се случва с думите “Къса памет, прекалено комфортно живееха”. “Те (европейските политици) направиха твърде много грешки. И ще им се наложи да платят. И те вече плащат с това, че излизат от зоната си на комфорт”, обясни Песков.

Той освен това подчерта, че “Газпром” остава надежден доставчик, като за това реноме на надежден гарант на енергийна сигурност и надежден доставчик компанията е работила десетилетия наред.

 

 

Станете почитател на Класа