Грузия не се присъединява към санкциите срещу Русия и приветства туристите

Грузия не се присъединява към санкциите срещу Русия и приветства туристите
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    13.08.2022
  • Сподели:

Грузинските власти не планират да се присъединят към войната срещу Русия и да отворят втори фронт, те приветстват руските туристи, каза пред журналисти генералният секретар на управляващата партия "Грузинска мечта - Демократична Грузия" Каха Каладзе.
„Ние многократно сме правили изявления, че Грузия не започва война срещу Русия и не се включва във такава война. Няма да има втори фронт в Грузия, Грузия не се присъединява към санкциите. И това е много важно Ние приветстваме туристите", каза Каладзе, който е и кмет на Тбилиси.
Кметът коментира и информацията, разпространена сред грузинските интернет потребители преди няколко дни, че руски камиони Камаз с руски регистрационни номера са били забелязани на ремонт в Тбилиси. Това не е вярно, каза кметът и добави, че като цяло няма нищо против автомобилите с руски номера да пътуват в Тбилиси.
На 25 февруари грузинският премиер Иракли Гарибашвили заяви, че републиката не планира да налага санкции на Русия заради ситуацията в Украйна. На 1 март украинският президент Владимир Зеленски отзова посланика от Тбилиси за консултации. Изявлението на Гарибашвили беше разкритикувано и от грузинската опозиция. Правителството обвини противниците си, че искат да започнат война с Русия и да отворят „втори фронт".

Станете почитател на Класа