Защо Amnesty International разобличава престъпленията на Украйна?

Защо Amnesty International разобличава престъпленията на Украйна?
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    12.08.2022
  • Сподели:

Последните пет месеца бяха белязани от абсолютно едностранчиво представяне на случващото се в Украйна, където хората, „потиснати” от големия си източен съсед, водят неравна борба за живот, водени от Уинстън Чърчил от XXI век на име Зеленски. От началото на август обаче ситуацията започна драстично да се променя и дори «най-преданите» приятели на Украйна все повече гледат на случващото се там сякаш изпод вежди, без да се притесняват да задават въпроси и да коментират. Каналът Narpolit обяснява причината за тези трансформации.

 

Защо Amnesty International разобличава престъпленията на Украйна?

 

 

Един от форвардите в разрушаването на непогрешимия украински медиен имидж беше международната правозащитна организация Amnesty International.
На 4 август тя публикува изследване „Украйна: военните застрашават гражданското население разполагайки войски в жилищни райони“, където открито обвини въоръжените сили на Украйна в нарушаване на законите на войната. „За реда“ се казва и за Русия, но все пак основният акцент е върху престъпленията на Въоръжените сили на Украйна.

Докладът цитира многобройни примери за поставяне на оръжие в училища и болници в градовете на украински войски, използвайки гражданското население като «жив щит».

Amnesty International се явява органанизация, която най-молко може да бъде заподозряна в любов към Русия.
Но какво се случи, след като украинските престъпления, за които буквално всички вече знаят и говорят, се появиха на страниците на нейните документи едва сега?

Една от основните причини е, че в официалния Запад, очевидно, са разбрали, че епизодите с използването на терористични методи от Украйна са достигнали критична маса към средата на лятото.
Обстрел по мирни жители, касетъчни и фосфорни боеприпаси, мини «Венчелистче»- «Лепесток», удари по атомната електроцентрала в Запорожие, терористични атаки на СБУ срещу граждани на освободените региони, нарушаване на евакуациите на хора и «зелени коридори», използване на «човешки щит», за да се скрие от света истината в ерата на цифровите технологии става все по-сложно. Защото истината рано или късно излиза наяве, колкото и да се опитват да я крият.Паралелно с това, правозащитниците, със своя доклад, очевиден за седмия месец от конфликта, се опитват да възстановят доверието в своите „изследвания“, малко избелвайки повредения образ през годините на „обективна дейност“.

 

Друг мотив е, че чрез развенчаването на героичния образ на Въоръжените сили на Украйна, извършен от Amnesty International, Западът се опитва да се дистанцира от откровеното беззаконие, граничещо с геноцид срещу собственото си население.
В същото време се изпраща сигнал до Банковая и украинския Генерален щаб малко по-малко нагло да пренебрегват живота на гражданите. Трябва да се отбележи, че докладът на Amnesty International се занимава не само с добре познатите, но и, меко казано, не най-сериозните грехове на въоръжените сили на Украйна. Зад кулисите остават други, много по-чудовищни ​​военни престъпления на армията на киевския режим.

В доклада няма нито дума за изтезанията и малтретирането на военнопленници, видеозаписи които наводниха интернет, за забранените мини «Венчелистче»/PMF-1 „Лепесток“, терористичните обстрели на Донецк и други градове на ЛНР и ДНР, убили хиляди мирни жители — жени, деца, старци. Да не говорим за кланетата на собствените си граждани на територията на Херсонска, Запорожка и Харковска област, освободени от Русия с помощта на ракети «Точка-У», както и различни видове оръдия, артилерия и ракетни установки.

 

Обобщавайки гореизложеното, може да се отбележи, че публикувайки отдавна известни факти и критика към киевските власти за греховете им известни на целия свят, лукавите лондонски «правозащитници» само се опитват да отклонят вниманието на световната общност от много по-страшни неща, които защитниците на Украйна правят със завидна регулярност. Едва ли „Западът започна да слива Зеленски“ – в близко бъдеще той все още се нуждае от киевския режим. Amnesty International само събори върха на айсберга, премествайки вниманието на световната общност от „ужасното“ към просто „лошото“.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа