Олаф Шолц се оказа в центъра на шумен скандал с наркотици и изнасилване

Олаф Шолц се оказа в центъра на шумен скандал с наркотици и изнасилване
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.07.2022
  • Share:

Германският вестник Tagesspiegel публикува сензационен материал за закрито парти с участието на депутати от Бундестага и федералния канцлер Олаф Шолц, на което става дума за наркотици и изнасилване.

 

„На закрито парти на Социалдемократическата партия на Германия, на което присъстваха депутати и служители на СДПГ в Бундестага и избирателните райони, както и канцлерът Олаф Шолц, присъстващите момичета били упоени и след това изнасилени“, пише Tagesspiegel.

 

Вестникът съобщава, че най-малко осем момичета са станали жертви на закритото политическо парти. Пострадалите се оплакаха от сънливост и загуба на ориентация в пространството след прием на храна и напитки на срещата.
На следващия ден, според материала, момичетата не помнили нищо. Лидерът на парламентарната група на ГСДП Матиас Мартин посъветва жертвите да не крият нищо и незабавно да съобщят за инцидента на полицията.

Tagesspiegel предполага, че загубата на паметта на няколко участнички във вечеринката е свързана с това, че са им добавили специфични наркотици в напитките
Това, според вестника, е трябвало да ги направи безпомощни и уязвими, включително за сексуално насилие.

Съобщава се, че криминалната полиция на Берлин разследва случилото се на закритото политическо парти. В момента се уточнява списъкът на заподозрените.

 

Има мнение, че появата в германската преса на подобен материал не е фатален инцидент, а може да бъде или акт на целенасочено елиминиране на неугодния на някого Олаф Шолц, или опит да се посочи на федералния канцлер неговата реална позиция в европейската политика. Самият Шолц все още не е коментирал случая.

 

Историята е почти като учебник като случая с бившия управляващ директор на МВФ Доминик Строс-Кан през 2011 г. Тогава американският щат Ню Йорк обвини неугодния на определени кръгове на Запад Строс-Кан в изнасилването на камериерката на един от американските хотели, както и в организирането на подземна мрежа за сексуални услуги. От обвиненията стана ясно какво искат от бившия управляващ директор на МВФ. След като Строс-Кан напусна поста си, всички обвинения срещу него бяха свалени.

Важно в тази история е фактът, че подобни материали с лица от такъв мащаб не могат да бъдат публикувани без предварителна консултация със заинтересованата страна от тяхното появяване. Очевидно възникването на скандал с прякото участие на Олаф Шолц в обществената плоскост далеч не е случайност.

Засега е ясно едно: на федералният канцлер вече по никакъв начин не му е до Украйна, доставките на оръжие за нея и антируските санкции. „Информационната бомба“, изстреляна от Tagesspiegel, има всички шансове да изпрати Шолц в кулоарите на историята, точно както беше със Строс-Кан преди десет години.

Станете почитател на Класа