Двама бойци от "Азов" бяха осъдени на смърт

Двама бойци от "Азов" бяха осъдени на смърт
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    12.07.2022
  • Share:

ДНР отмени мораториума върху смъртното наказание

 

Т. нар. съд на самопровъзгласилата се ДНР осъди на смърт бойците от батальон "Азов" Константин "Лисицата" Никитенко и Николай "Фрост". 

 

За това говори в канала си в Telegram руският пропагандист Дмитрий Стешин.

Руснакът придружи поста си с фалшива информация, че Константин Никитенко уж пътувал из Мариупол и „стрелял по хората за удоволствие“. Стешин уверява, че самият украински военен е публикувал видео за това в мрежата си, въпреки че пропагандистът не предоставя никакви връзки или видео клип. Пропагандистът приписва на колегата си "убийството на пленени морски пехотинци".

 

Двама бойци от "Азов" бяха осъдени на смърт ВИДЕО

 

В същото време Стешин уточнява, че ДНР отмени мораториума върху смъртното наказание онзи ден.

Т. нар. министър на правосъдието на "ДНР" Юрий Сироватко също съобщи за предполагаемата екзекуция на пленени бойци от Азов с позивни "Фрост" и "Лисица" още на 16 юни. Той твърди, че те са били "осъдени" за предполагаемите им престъпления. Но след това нямаше допълнителна информация нито за „процеса“, нито за съдбата на украинските военни.

В края на юни историята на Николай "Фрост" и връзката им беше разказана от приятелката му Олга Малюченко. Двамата планираха да се оженят това лято. Веднъж Олга погрешно беше информирана за смъртта на Николай. Оказа се, че е загинал боец ​​със същия позивен, но от друго поделение. Малюченко, заедно с други роднини и близки защитници на Азовстал, създават Съвета на съпругите и майките на военните.

Припомняме, че бойците на "ДНР" отмениха мораториума върху смъртното наказание. Изключителната мярка за наказание беше узаконена от нашествениците, след като в руските медии се появи информация за възможна екзекуция на защитниците на Азовстал.

По-рано пропагандните медии в Руската федерация вече съобщиха, че защитниците на Азовстал са заплашени от смъртна присъда в ДНР. Бойците обвиниха украинските военнослужещи в изповядване на идеологията на нацизма и във военно-терористични действия на територията на Донецка област.

 

Станете почитател на Класа