Politico: Срещата на върха на Г-7 се провали на всички фронтове

Politico: Срещата на върха на Г-7 се провали на всички фронтове
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    30.06.2022
  • Сподели:

Решенията, които те подкрепиха, изглеждат самоунищожителни и противоречиви, се казва в статия на Politico

 

Срещата на върха на седемте икономически най-развити западни държави, която приключи във вторник в Гармиш-Партенкирхен, Германия, се провали на всички фронтове. Такава оценка направи вестник Politico във вторник.

"Когато приключиха преговорите, най-могъщите лидери в света изглеждаха на ръба на провала на всички фронтове", пише Politico. "Те са безсилни да спрат войната в Украйна или да предотвратят по-нататъшно неконтролируемо покачване на цените."

Макар да се похвалиха с необичайно и безпрецедентно съгласие относно необходимостта от справяне с тези предизвикателства, решенията, които подкрепиха, изглеждат самоопровержими и противоречиви, се отбелязва в статията. "Това се отнася например до опитите за намаляване на цените на петрола и газа, като същевременно се потвърждава желанието за постепенно отказване от изкопаемите горива."

В коментара на Politico се посочва, че "Изключително трудните обстоятелства и мъчителният избор, пред които са изправени лидерите, подчертават присъщото напрежение между краткосрочните изборни цели, диктувани от нетърпеливите избиратели, които постоянно изискват незабавни резултати, и дългосрочните морални ангажименти за правилни действия за внуците, които все още не са живи". 

 

 

ТАСС

Станете почитател на Класа