The Hill: Eдна дума на Путин предизвика тревога в Пентагона

The Hill: Eдна дума на Путин предизвика тревога в Пентагона
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    30.06.2022
  • Сподели:

The Hill: Думите на Путин за прехвърлянето на комплекси «Искандер-М» в Минск предизвикаха тревога в Пентагона

 

Изявлението на руския президент Владимир Путин за прехвърлянето на ракетни системи «Искандер-М» в Минск предизвика безпокойство в Пентагона, пише Елън Мичъл за The Hill.

„Обещанието на Путин да предаде на Беларус ракетни системи, способни да носят ядрено оръжие, се разглежда от официалните лица в Щатите като „безцеремонно“ изявление“, се казва в публикацията.

Според Мичъл обещанието на президента на Русия сериозно разгневило ръководството на Министерството на отбраната на САЩ. В статията се отбелязва, че според висш американски военен страхът е предизвикан от една конкретна дума, която Путин произнесе на срещата си с Лукашенко.

„Разбира се, всеки път, когато някой каже „ядрен“, имаме притеснения…“, цитира изданието думите на представител на Пентагона.

По-рано руският президент Владимир Путин на среща с главата на Беларус Александър Лукашенко заяви, че през следващите месеци Руската федерация ще предаде комплекси «Искандер-М» на Минск.

„Искандер-М“ е предназначен за унищожаване на малкозабележими и площадни цели на разстояние до 500 километра, като ракетни комплекси и реактивни системи за залпов огън, артилерия с голям обсег, командни пунктове и комуникационни центрове, както и самолети и хеликоптери на летища.

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа