Путин се съгласи да участва в Г-20. И Зеленски ще е там

Путин се съгласи да участва в Г-20. И Зеленски ще е там
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.06.2022
  • Сподели:

 

Руският президент Владимир Путин прие поканата на Индонезия за участие в срещата на върха на Г-20, която ще се проведе в Бали на 15-16 ноември. По-рано украинският лидер Володимир Зеленски също прие поканата за участие в тази среща.

 

Руският президент Владимир Путин прие поканата на Индонезия за участие в срещата на върха на Г-20, която ще се проведе в Бали на 15-16 ноември. По-рано украинският лидер Володимир Зеленски също прие поканата за участие в тази среща. Това съобщава RBC-Украйна, позовавайки се на изявлението на помощника на държавния глава Юрий Ушаков, пише ТАСС.


„Да, потвърдихме, че е предвидено нашето участие“, каза той.

В същото време Ушаков не можа точно да отговори на въпроса дали Путин лично ще участва в това събитие или ще участва чрез видеовръзка.

„Не знам, те все още канят лично, но има още много време, надявам се, че пандемията ще позволи този важен форум да се проведе лично, но просто се страхувам да гадая“, каза той.

"Но ние получихме официална покана, което е много важно, като се има предвид, че индонезийците са подложени на натиск от съответните западни държави", добави Ушаков.

Помощникът на президента заяви, че този въпрос ще бъде обсъден и по време на посещението на индонезийския президент Джоко Уидодо в Москва на 30 юни.

Както се съобщава, Украйна ще участва в срещата на върха на Г-20 през ноември и се надява на отстраняването на Русия заради избухването на война и ядрения шантаж на света.

Припомняме, че отправянето на показана за срещата на върха на Г-20 в Бали е станало през ноември месец миналата година.


Намеренията Владимир Путин да вземе участие периодично се потвърждават от администрацията в Кремъл от началото на войната в Украйна. И това потвърждение идва на фона на провеждащата се в момента среща на Г-7 с основна тема новата ситуация в международната сигурност след като Русия започна офанзивата си.

Президентът на САЩ Джо Байдън вече заяви, че подкрепя изключването на Русия от организацията на големите икономики Г-20 заради нахлуването ѝ в Украйна. Австралия също вече се обяви за изключването на Русия от Г-20.

Единствено Китай вече обяви, че е против изключването на Русия от предстоящата среща на върха на Г-20.

 

 

Станете почитател на Класа