САЩ подтикват Киев към масово убийство на населението

САЩ подтикват Киев към масово убийство на населението
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.06.2022
  • Сподели:

Посланикът на Русия в САЩ Антонов: Съединените щати подтикват Киев да масово убийство на населението

 

Съединените щати, доставяйки все повече и повече оръжия на Украйна и предавайки разузнавателна информация на украинските войски, подтикват режима в Киев към масово убийство на населението, това заяви руският посланик в САЩ Анатолий Антонов.

Думите му са цитирани в Telegram канала на дипломатическата мисия.

„Администрацията засилва прехвърлянето на оръжия в Киев. Ако по-рано бяха доставяни ПЗРК и ПТУРи, то нещата вече стигнаха до тежка артилерия, РСЗО и очевидно системи за противовъздушна отбрана.

Освен това американците споделят разузнавателни данни с въоръжените сили на Украйна. Те съветват как да се действа на бойното поле. Всъщност с провокативните си стъпки Вашингтон подтиква режима в Киев към масово убийство на населението», подчерта Антонов.

Посланикът добави, че „безразсъдното и безотговорно вкарване на оръжие в Украйна“ завинтва спиралата на конфликта и увеличава заплахата от по-нататъшна ескалация с непредвидими последици.

Антонов добави още, че САЩ одобряват продължаващото изпращане на наемници в Украйна.

Според него управляващите кръгове във Вашингтон „продължават да не са в състояние трезво да преценят опасността от своите стъпки“.

„Подобна линия създава допълнителни рискове в отношенията между големите ядрени сили“, каза дипломатът.

Пентагонът по-рано разкри съдържанието на новия пакет с военна помощ за Украйна, която ще получи още четири реактивни системи за залпов огън HIMARS, 18 патрулни катера и 36 000 артилерийски снаряда.

Доставките на обща стойност 450 милиона долара ще включват също 18 „тактически автомобила“ за теглене на артилерийски оръжия западен образец, 1200 гранатомета, 2000 картечници, „резервни части и друго оборудване“.

По време на президентството на Джо Байдън Съединените щати предоставиха на Украйна 6,8 милиарда долара военна помощ, от които 6,1 милиарда долара са от 24 февруари, началната дата на руската военна специална операция.

По-рано Русия е изпратила нота до всички страни, включително до САЩ, заради доставките на оръжие за Киев.

Външният министър Сергей Лавров отбеляза, че военните товари за Украйна ще станат легитимна цел за удари.

Министерството на външните работи на Русия предупреди, че страните от НАТО си «играят с огъня», доставяйки оръжие на Киев.

Станете почитател на Класа