Тръмп: САЩ са страна на удадъка, вече е посмешище

Тръмп: САЩ са страна на удадъка, вече е посмешище
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    27.06.2022
  • Сподели:

Бившият президент Тръмп нарече Съединените щати посмешище и държава на упадъка на митинг в Илинойс

 

Съединените американски щати бяха толкова силно разтърсени през последните две години, че се превърнаха в посмешище, това заяви бившият президент Доналд Тръмп на митинг в Илинойс.

Бившият глава на Белия дом нападна настоящия лидер Джо Байдън и неговата администрация, като обвини Вашингтон, че е загубил икономическото и политическо предимство на Вашингтон на световната сцена.

«Това вече не е велика страна, това е страна на упадъка. Противно ми е да ви казвам това. Това е страна с най-висока инфлация от 40 години, най-високите цени на горивата в историята. Никога не сме имали ситуация с енергетиката като сега. Вече не сме енергийно независими, дори доминираща държава, както беше само преди две години“, каза той.

Тръмп припомни, че през годините на президентството на Байдън Съединените щати загубиха свободата на словото и независимата преса, изправени са пред рязко увеличение на престъпността и смъртността, нарастване на нелегалната миграция и икономически колапс.

«Но може би най-важното е, че през последните две години страната престанаха да я слушат и уважават.

В много отношения тя се превърна в посмешище», заяви бившият държавен глава.

Поради западната политика на антируски санкции, прекъсването на веригите за доставки доведе до икономически проблеми в Америка и Европа, които са изправени пред безпрецедентно увеличение на цените на горивата и храните.

В Съединените щати, например, инфлацията се ускори до 8,6 процента през май, най-високата стойност от декември 1981 г., а цените на бензина се покачиха над 5 долара за галон за първи път в историята на 10 юни.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа