Москва каза пуска ли Украйна в ЕС

Москва каза пуска ли Украйна в ЕС
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    25.06.2022
  • Сподели:

Кремъл определи като “вътрешен проблем на Европа” решението на двадесет и седемте държави членки на ЕС да предоставят на Украйна и Молдова статути на държави кандидат за членство в Блока, предаде АФП.

 

 

“Това е вътрешен проблем за Европа”, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред пресата, като подчерта, че за Москва е “важно” “всички тези процеси да не донесат повече проблеми на Русия и (...) в отношенията на тези страни с Русия”.

Той също така каза, че се надява, че това няма да доведе до влошаване на отношенията между Москва и Брюксел, които в момента са на толкова ниско ниво, “че е много трудно да се влошат допълнително”.

Дмитрий Песков също така осъди желанието на Молдова “да бъде по-европейска от самите европейци”. Той също така припомни, че Турция, която е кандидат за ЕС от двадесет години, “никога не е успяла да напредне по-нататък. Но в същото време тя се превърна в суверенна и независима държава”.

Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви по-рано, че вероятното присъединяване на Украйна и Молдова не представлява “никакъв риск” за Русия, тъй като ЕС не е военен съюз, и припомни, че президентът Владимир Путин не се противопоставя на това. Лавров използва и специфична военна терминология, обвинявайки ЕС и НАТО, че искат да водят война срещу Русия, както нацистите навремето, коментира АФП.

“Хитлер под знамето си събра голяма част от Европа, за да води война срещу Съветския съюз”, заяви руският външен министър по време на пътуване до Азербайджан. “Днес ЕС и НАТО обединяват такава съвременна коалиция, за да се борят и до голяма степен да водят война срещу Русия”, добави той.

Лидерите на Европейския съюз обявиха в четвъртък по време на среща на върха на Украйна и Молдова статута на кандидат за ЕС. Това решение бележи началото на дълъг и сложен процес към присъединяване, припомня агенцията.

Грузия, която също иска да се присъедини към ЕС, тепърва ще трябва да направи реформи, за да получи този статут. Голяма демонстрация в подкрепа на европейските стремежи на тази кавказка държава бе насрочена за петък вечерта в грузинската столица Тбилиси.

 

 

 

Според официални данни на следствените органи 

Киев целенасочено наводнява Русия с наркотици

 

 

 

Приливът на наркотици от Украйна към Русия се увеличил особено последната година.

Украйна провежда целенасочена политика за наводняване на Русия с наркотици, от няколко години в страната са изпращани специално обучени хора за производство и разпространение на незаконни вещества.

Това заяви първият заместник-началник на Главното управление за контрол на наркотиците на Министерството на вътрешните работи на Русия генерал-майор от полицията Кирил Смуров.

По думите му този процес, се е засилил от миналата година. През втората половина на 2021 г. бяха проведени няколко успешни операции в руските региони, граничещи с Украйна, за задържане на хора, превозващи наркотици от една страна в друга, посочи Кирил Смуров.

Смуров добави, че всяка година в Русия се ликвидират над 200 лаборатории за лекарства. Растителни и полусинтетични лекарства се внасят в страната от чужбина, главно от страните от Латинска и Южна Америка, традиционно по море, до пристанищата на Балтийско море или през Европа.

“Миналата година, във връзка с премахването на редица ограничения, броят на разкритите факти за контрабанда се увеличи с повече от един и половина пъти... Тази година, поради известни политически събития, се наблюдава намаляване на откриването на такива факти”, обобщи Смуров.

 

Станете почитател на Класа