Русия изпрати в ООН изказвания на украински политици, съдържащи реч на омраза и възхвала на Хитлер

Русия изпрати в ООН изказвания на украински политици, съдържащи реч на омраза и възхвала на Хитлер
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    25.06.2022
  • Сподели:

Русия изпрати до Съвета за сигурност и до Общото събрание на ООН подборка от изявления на украински политици, съдържащи реч на омраза

 

Руската делегация разпространи като официален документ в Съвета за сигурност и Общото събрание на ООН подборка от изявления на украински политици и общественици, съдържащи реч на омразата, съобщи в своя Telegram канал Дмитрий Полянски, първи заместник-представител на Русия в ООН.

„Както обещахме по време на речта си в Съвета за сигурност на ООН на 21 юни, Постоянното представителство на Русия в ООН разпространи като официален документ на Съвета за сигурност и Общото събрание на ООН подборка от някои речи на омразата на украински политици и общественици“, написа той.

Дипломатът изрази надежда, че това ще помогне на колегите му от ООН да разберат по-добре «с кого всъщност си имаме работа в Украйна».

В документа са цитирани думите на Владимир Зеленски от 29 ноември 2021 г., който нарича попадналите под санкциите на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна „особи“.

«Хора ли ги наричате? Има различни. Има представители на хората. Не всички представители на хората са хора. Има особи, така мисля», каза тогава той.

Постоянното представителство цитира и известното изявление на бившия президент на Украйна Петро Порошенко от 13 ноември 2014 г. за жителите на ДНР и ЛНР.

«Ние ще имаме работа — те няма да имат. Ние ще имаме пенсии — те няма да имат. Ние ще се грижим за пенсионерите, децата — за техните: не. Нашите деца ще ходят на училища и детски градини — а техните деца ще седят в мазетата… Така ще спечелим тази война“, каза Порошенко.

Цитират се и думите на бившия председател на Върховната Рада Андрей Парубий от 4 септември 2018 г., който заяви, че е „голям привърженик на пряката демокрация”, като добави, че „най-големият човек, практикувал пряка демокрация, е Адолф Алоизович (Хитлер) през 30-те години на миналия век».

Разпространеният документ съдържа и цитати от много други украински политици.

Станете почитател на Класа