Кулеба решително: Ще се бием с лопати срещу руснаците, ако...

Кулеба решително: Ще се бием с лопати срещу руснаците, ако...
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.06.2022
  • Share:

Ако изпратят оръжието по-късно, ние пак ще благодарим, но тогава много неща ще бъдат изгубени, много хора ще загинат, каза външният министър пред германска телевизия

 

Дори Западът да прекрати доставката на оръжие за Киев, Украйна ще продължи да се противопоставя на Русия и ще "воюва с лопати", заяви пред германската телевизия ARD украинският външен министър Димитро Кулеба.

 

"Ако не разполагаме с оръжия - добре, тогава ще воюваме с лопати, но ще се защитаваме, защото тази война е война за нашето съществуване", каза той.

"Колкото по-скоро получим оръжие, толкова по-рано ще бъде изпратено то към Киев и толкова по-голяма ще бъде помощта за нас", отбеляза Кулеба.

 

Кулеба решително: Ще се бием с лопати срещу руснаците, ако...

 

"Ако изпратят оръжието по-късно, ние пак ще благодарим, но тогава много неща ще бъдат изгубени, много хора ще загинат", добави министърът. В същото време Кулеба подчерта, че никой на Запад не бива да си мисли, че Украйна ще бъде по-склонна към отстъпки без доставки на оръжие. 

Министърът призна, че Украйна разполага със значително по-малко оръжия от Русия, пише БГНЕС.  "Не можем да спечелим войната с този дисбаланс", заключи той, като посочи, че Киев се нуждае от системи за противовъздушна отбрана.

 

Станете почитател на Класа