Неопитни или задлъжнели: знае се кои са руските командири в Украйна

Неопитни или задлъжнели: знае се кои са руските командири в Украйна
  • Публикация:  DW
  • Дата:  
    24.05.2022
  • Сподели:

Разследващото издание "Проект" е установило имената на 166 военни, издаващи заповеди в хода на войната в Украйна. Реален боен опит имат едва 39 от тях. Много от командирите от висок ранг са задлъжнели.

 

 

 

Изданието за разследваща журналистика "Проект" е научило имената на 166 руски войници, даващи заповеди по време на руската инвазия в Украйна. Само 39 от тях (23%) имат истински боен опит, както става ясно от доклад, публикуван в понеделник, 23 май, на сайта на списанието.

 

Колко пари получават военните?

 

Средният доход на един офицер в Русия, който през 2019 е издавал заповеди на сухопътни войски, е бил около 270 000 рубли на месец, на офицер от Генералния щаб - около 300 000 рубли, а на главнокомандващите цели военни отделения и отделни военни родове - 900 000 рубли месечно, пише още изданието. Същевременно един обикновен войник е получавал не повече от 50 000 рубли.

 

Руски танк

 

Според списанието всеки трети командир от висок ранг, участващ във войната в Украйна, има дългове, свързани с дома и семейството. Петима от тях дори са били подведени под административна отговорност. Всеки пети е бил глобяван от пътна полиция, а много от тях не са си плащали глобите навреме. 

 

Колко са руските войници в Украйна?

 

Разследващите журналисти са установили, че преди войната Русия е концентрирала поне 20% от персонала на армията в близост до украинската граница, разпределени в четири офанзивни линии. Общият брой на служителите на руската армия е 900 000.

 

Според "Проект" във войната в Украйна участват части от всички родове войски.

 

 

DW

 

Станете почитател на Класа