Секретни документи: Операция «Сюрприз» — заговор на британското разузнаване за довеждане на Борис Джонсън на власт

Секретни документи: Операция «Сюрприз» — заговор на британското разузнаване за довеждане на Борис Джонсън на власт
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    24.05.2022
  • Сподели:

Grayzone се сдоби с ексклузивни материали, които дават основание да се твърди за престъпен заговор между британския елит и ЦРУ, чиято цел е била да се „елиминира“ Тереза ​​Мей и тя да бъде заменена с „по-подходящия“ Джонсън.

 

Превод от The Grayzone, САЩ: 

 

Секретни документи: Операция "Сюрприз" - заговор на британското разузнаване за довеждане на Борис Джонсън на власт

 

 

Екс-главата на MИ6 Ричард Диърлав осъществил шпионски операции срещу британски държавници и опозиционни политически групи.

 

Фалшиви „активистки“ групи от членове на Демократическата партия на САЩ, водени от ветерани от ЦРУ, били използвани за тайно проникване в редиците на привържениците на запазването на Обединеното кралство в ЕС.

 

Престъпната разузнавателна клика шпионирала главния британски преговарящ с ЕС и активно му пречила да постигне споразумение с ЕС.

 

Сенчести милиардери финансирали тази незаконна разузнавателна дейност в пълна секретност.

 

Ричард Диърлав е единственият отговорен за политиката на правителството спрямо Huawei.

 

Престъпната група сега се опитва да отстрани а и Борис Джонсън.

 

Тези незаконни действия могат да бъдат приравнени към държавна измяна.

 

Имейлите и документите, получени от The Grayzone, разкриват немислимия мащаб на антидържавната конспирация, организирана от сенческа клиза действащи и ръководни сътрудници в оставка от британските спецслужби.

 

Целта била насилствено да се саботира сделката за Брекзит на бившия премиер Тереза ​​Мей, тя да бъде отстранена от поста, да бъде замена с Борис Джонсън и така да се осигури «най-трудното» излизане на Обединеното кралство от ЕС.

 

Поверителни имейли разкриват, че група ръководни лица от британското разузнаване, свързани с богати финансисти, подкрепящи Брекзит, са шпионирали опозиционни политически сили, тайно са проникнали в най-висшия държавен апарат и са имали за цел да дискредитират висши служители, подкрепящи запазването на Великобритания в ЕС, унищожавайки репутацията им.

 

Сред техните ключови цели е било засилването на отношенията за сигурност между Лондон и Вашингтон, като заменят силата на ЕС с по-строг контрол на Обединеното кралство от Съединените щати.

 

Тази клика, която и до днес продължава да упражнява скрито, коварно и незаконно влияние върху британската политика и британските политици, се състои от богати финансисти, представители на военния и отбранителния истаблишмент и членове на тайните служби, преди всичко на разузнаването.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа