Лафонтен сравни думите на Бербок за Русия с «езика на нацистите»

Лафонтен сравни думите на Бербок за Русия с «езика на нацистите»
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    22.05.2022
  • Сподели:

Бившият председател на Социалдемократическата пратия на Германия Лафонтен се подигра на германския външен министър Бербок заради думите й за Русия

 

Лафонтен сравни думите на Бербок за Русия с "езика на нацистите"

 

 

Бившият председател на Социалдемократическата партия на Германия Оскар Лафонтен сравни думите на външния министър Аналена Бербок за Русия с „езика на нацистите“, пише Saarbrücker Zeitung.

 

„Изявленията на Бърбок за „унищожаването“ на Русия са подобни на „езика на нацистка Германия“, защото подобни думи биха могли да се харесат на лидерите на Третия райх“, каза той.

 

Политикът се подигра и на изявлението на Бербок, че Германия възнамерява да стане напълно независима от руските енергоресурси.

 

„Зелените правят всичко, за да направят германската икономика по-малко конкурентоспособна, докато германският канцлер Шолц и финансовият министър Лиднер само наблюдават отстрани“, възмущава се Лафонтен.

 

Освен това, бившият председател на СДПГ нарече Бербок маслинено-зелен министър на външните работи на Германия и заяви, че няма по-глупави политици от нея, Лафонтен също така се зарадва, че срокът на пълномощията на невежия дипломат по-вероятно ще бъде кратък.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа