Укрепване на ПВО: колона от руски С-300 беше забелязана в ЛНР

Укрепване на ПВО: колона от руски С-300 беше забелязана в ЛНР
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    21.05.2022
  • Сподели:

Русия в хода на специалната операция в Украйна укрепва своята ПВО. В социалните мрежи съобщават за колона от пускови установки ЗРС С-300 на руските войски на територията на ЛНР.

 

Укрепване на ПВО: колона от руски С-300 беше забелязана в ЛНР (и видео)

 

 

Къде точно се движи военната техника, все още не се знае.

 

По-рано руското военно ведомство съобщи за унищожаването на дивизион украински С-300 край село Болшие Ломаки в Николаевска област, както и дивизион на системата за противовъздушна отбрана «Бук-М1» край Славяногорск в ДНР.

Междувременно Украйна продължава да обстрелва граничните райони на Русия. На 20 май въоръжените сили на Украйна откриха огън от минохвъргачки по селата Дроновка и Алексеевка в Глушковски район на Курска област. Според губернатора на региона Роман Старовойт, агресията на въоръжените сили на Украйна е спряна с ответните удари на руските войски.

 

 

 

 

Ден преди това украински въоръжени сили обстреляха село Теткино в Курска област. В резултат на действията на въоръжените сили на Украйна загина един руски гражданин. Има и жертви след обстрела от украинците в село Безименно, Белгородска област.

 

По-рано официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова отбеляза, че националистите използват граждански обекти като складове за разполагане на бойни позиции.

 

Украинските системи за противовъздушна отбрана бяха разположени във филмовото студио в Одеса.

 

 

Петя Паликрушева

 

Станете почитател на Класа