Зеленски: Окупаторите претърпяха поражение, каквото Русия не е виждала десетилетия

Зеленски: Окупаторите претърпяха поражение, каквото Русия не е виждала десетилетия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    19.05.2022
  • Сподели:

 

Армията ни си върна Харковска област. Въоръжените сили на Украйна отразяват и атаките на руските войски на юг, подчерта украинският президент

 

 

Украинските войски си връщат Харковска област и сдържат отчаяните усилия на руските окупатори в Донбас.

 

Украинският президент Володимир Зеленски заяви това във видеообръщение, посветено на Деня в памет на жертвите на геноцида на кримско-татарския народ.

 

"Територията на северните области на нашата държава вече е освободена. Връщаме си Харковска област. Защитниците и защитничките на нашата държава сдържат отчаяните усилия на окупаторите в Донбас", подчертава президентът, цитиран от УНИАН.

 

https://epicenter.bg/images/news/52022/thumbs/main_1651751875.png

 

Въоръжените сили на Украйна, добавя президентът, в същото време отразяват атаките на руските войски и на юг.

 

"Ние защитаваме Запорожие, Николаев, Одеса. И ние помним всеки град и всяка общност, които все още се намират под окупация. Аз винаги подчертавам: във временна окупация. И разбира се, ние не забравяме Крим", каза Зеленски.

 

Той напомни, че окупационните войски вече са претърпели в Украйна такива поражения, каквито Русия не е виждала десетки години.

 

"Отровени от държавната пропаганда, повечето руснаци все още не разбират това. Не искат да видят, колко са големи загубите им - в различния смисъл на тази дума - като хора, като икономика, култура, бъдеще. Но животът ще ги накара да почувстват тези загуби", подчертава президентът Зеленски.

 

 

 

Станете почитател на Класа