Песков: Украйна показва нежелание да продължи преговорите с Русия

Песков: Украйна показва нежелание да продължи преговорите с Русия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    19.05.2022
  • Сподели:

Москва вижда пълно нежелание от страна на Киев да продължи преговорите. Това каза пред журналисти прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, предава ТАСС.

 

"Преговорите наистина не вървят напред. И ние наистина отбелязваме пълната липса на желание сред украинските преговарящи да продължат този процес", допълни още Песков.

 

В отговор на въпрос дали преговорите могат да бъдат възобновени след предаването на всички бойци, разположени в завода „Азовстал“ в Мариупол, Песков каза: „Не мисля, че това са силно взаимосвързани процеси“.

 

Песков: Украйна показва нежелание да продължи преговорите с Русия

 

По-рано членът на руската делегация Леонид Слуцки заяви, че преговорите между Руската федерация и Украйна, които започнаха по искане на Киев, се превърнаха в стагнация и сега не се провеждат в никакъв формат, а САЩ направиха значителен "принос" за това.

 

„Тук тълкуването може да бъде само еднозначно и дефиницията е недвусмислена: онези военни, които са се укрили на територията на „Азовстал", слагат оръжие и се предават“, заяви Песков по повод излизането на бойците от територията на завода „Азовстал“ в Мариупол.

Станете почитател на Класа