McDonald's продава бизнеса си в Русия

McDonald's продава бизнеса си в Русия
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    18.05.2022
  • Сподели:

McDonald's обяви изтеглянето си от руския пазар и започна да продава бизнеса си в страната, според изявлението на компанията, публикувано на уебсайта PR Newswire.


"След повече от 30 години работа в страната, McDonald's Corporation обяви, че ще напусне руския пазар и е започнал процес за продажба на руския си бизнес. Това следва след съобщението на McDonald's от 8 март 2022 г., че временно е затворил ресторанти в Русия и поставил на пауза операциите на пазара", гласи изявлението.


Според доклада "Като част от решението на McDonald's да напусне, компанията преследва продажбата на цялото си портфолио от ресторанти на McDonald's в Русия на местен купувач. Компанията възнамерява да започне процеса на "де-брандиране" на тези ресторанти, което изисква повече да не се използва името, логото, марката и менюто на McDonald's, въпреки че Компанията ще продължи да запазва своите търговски марки в Русия. Приоритетите на McDonald's включват стремеж да се гарантира, че служителите на McDonald's Русия ще продължават да получават заплащане до приключването на всяка транзакция и че служителите имат бъдеща работа при всеки потенциален купувач."


Източник от McDonald's каза, че ресторантите ще отворят в Русия под нова марка в средата на юни, докато работните места, повечето доставчици и менюто ще бъдат запазени.

Станете почитател на Класа