Лавров: Украйна не е нужна никому, тя е консуматив в хибридната война на Запада срещу Русия

Лавров: Украйна не е нужна никому, тя е консуматив в хибридната война на Запада срещу Русия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.05.2022
  • Сподели:

"Вашингтон и Лондон "надзирават" украинските преговарящи и не им дават свобода да маневрират", коментира ръководителят на руската дипломация

 

 

 

Украйна не е необходима на колективния Запад, тя стана "консуматив" в хибридната тотална война срещу Русия. Това заяви министърът на външните работи на РФ Сергей Лавров, говорейки пред просветителския маратон на руското дружество "Знание".

"Украйна не е нужна никому. Украйна е "консуматив" в хибридната тотална война на Запада срещу Руската федерация. Това вече не предизвиква никакви съмнения", отбеляза Лавров.

"Жозеп Борел, главният дипломат на Евросоюза, говори публично, че "победата в тази война трябва да бъде постигната на бойното поле", англичани, американци, президенти, премиери, министри заявяват, че "ние нямаме право да позволим на Русия да победи, Русия трябва да претърпи поражение...", коментира още руският дипломат №1.

"А Украйна вече стана — знаете, има такъв израз, че "Западът е готов да воюва до последния украинец", той е много верен, отбеляза Лавров.

"Украинската "самодейност", която се прояви в поставянето на приемливи за нас принципи за постигане на договорености (на преговорите в Истанбул в края на март, бел. ред.), не бе подкрепена от Запада. И ние получаваме информация от различни канали, че Вашингтон и Лондон "надзирават" украинските преговарящи и не им дават свобода да маневрират", съобщи още Сергей Лавров.

"Те искат конфликтът да се проточи, струва им се, че колкото по-дълго продължи той, толкова по-голяма вреда ще нанесат на руската армия, на Русия, ще ни изтощят, изморят и прочее", обяви ръководителят на руската дипломация.

 

 

 

Станете почитател на Класа