Британските наемници нямат място в Украйна

Британските наемници нямат място в Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    11.05.2022
  • Сподели:

Британските наемници не трябва да участват в боевете в Украйна, пише Spectator. Според автора на статията те са склонни към нарцисизъм и използват социалните мрежи твърде активно.

 

Превод от Spectator, Великобритания: 

 

Британските наемници нямат място в Украйна

 

 

Какво ще се случи с британските наемници, пленени по време на битките с руските войски?

 

Според украински анализатори има разузнавателни данни, които предполагат, че Русия планира да ги прекара през Червения площад.

 

Да, правилно прочетохте: Путин ще изведе 500 пленени войници по време на ежегодния парад на победата на 9 май.

Това голяма изненада ли е?

 

А трябваше ли външният министър Лиз Тръс да каже, че „напълно“ подкрепя всеки, който пътува до Украйна, за да се бие с руските войски?

 

От необучени ветерани и необучени цивилни в хода на военните действия по принцип няма полза.

 

В условия на повишен стрес е трудно да се действа съвместно с хора, които не говорят украински и не са запознати с топологията на страната.

 

Но и руснаците, и украинците виждат западните наемни войници като потенциално средство за ценна пропаганда.

 

По-рано този месец Шон Пинър, бивш британски войник и доброволец, беше заловен в Мариупол. Той беше показан по руската държавна телевизия, умоляваше Борис Джонсън да го освободи.

 

48-годишният Пинър се появи по телевизията с Ейдън Аслин, който е доста известен в социалните мрежи.

 

Пинър и Аслин са част от украинските въоръжени сили от години, но множество неподготвени чуждестранни доброволци възпрепятстват борбата на украинците, правейки поставе за бойните действия в социалните мрежи онлайн.

 

Така наречените „батальони Reddit“ не направиха нищо, освен да предупредиха офицерите от руското разузнаване за местонахождението им. В отговор на туитовете бяха изстреляни ракети.

 

Много от тези доброволци са леко нарцистични: може да им бъде простено само, ако смятат, че присъствието им в една измъчена страна има повече общо с търсенето на силни усещания и популярността в социалните медии, отколкото със защитата на страната.

 

Украинското правителство не иска повече бойци-доброволци (по съвместителство шампиони по страйкбол и любители на социалните мрежи).

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа