Рогозин: В ядрена война Русия ще унищожи НАТО за половин час

Рогозин: В ядрена война Русия ще унищожи НАТО за половин час
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    11.05.2022
  • Сподели:

Това написа главата на Роскосмос Дмитрий Рогозин в своя канал в Telegram, придружавайки поста си с видео от интервю, посветено, наред с други неща, на неговата визия за руската специална операция на украинска територия.

 

Рогозин: В ядрена война Русия ще унищожи НАТО за половин час


Той отбеляза, че още преди държавния преврат в Киев през 2014 г. служители от различни ведомства на Украйна са били „верни сатрапи“ на Алианса и буквално са се прекланяли пред него.

 

«Ние не воюваме с нацистите в Украйна. Ние освобождаваме Украйна от окупацията на НАТО и отблъскваме най-лошия враг от нашите западни граници», счита Рогозин.

 

Рогозин подчерта, че самото съществуване на Украйна отделно от Русия неизбежно би я превърнало в анти-Русия и трамплин за западния свят за по-нататъшна агресия.

 

«Ето защо това, което наричаме специална военна операция, далеч надхвърля първоначалното си значение и география. Това е война за истината и правото на Руската федерация да съществува като единна и независима държава», добави той.

 

Главата на руската държавна корпорация е убеден, че Алиансът води война срещу Руската федерация.

 

Колективният Запад не е обявил това официално, но същото не променя нищо по същество и е очевидно за всички здравомислещи хора.

 

Според него националните батальони и въоръжените сили на Украйна са разходен материал, пушечно месо, местни оператори на НАТО и оръжейните системи на съюзниците му, обучени от западните инструктори.

 

«В ядрена война страните от НАТО ще бъдат унищожени от нас за половин час. Но не трябва да го допускаме, защото последствията от размяната на ядрени удари ще се отразят на състоянието на нашата Земя», уточни той.

 

Рогозин е убеден, че Русия ще трябва да победи по-мощния във всяко отношение враг, който е Западът, с конвенционални оръжейни системи.

 

 

 

 

 

Той обобщи, че победата в такава война може да бъде постигната при определени условия: с пълната солидарност на населението с въоръжените сили на Руската федерация, с мобилизирането на икономиката, с незабавното и бързо прехвърляне на военно-промишления комплекс и свързани индустрии на военни релси.

 

Москва многократно заявява, че няма да използва ядрено оръжие на територията на Украйна, тъй като това противоречи на задачите на специалната военна операция.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа