Путин към гражданите на Украйна: Наш общ дълг е да не допуснем възраждането на нацизма

Путин към гражданите на Украйна: Наш общ дълг е да не допуснем възраждането на нацизма
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    09.05.2022
  • Сподели:

"Необходимо е да запазим и предаваме на потомците истината за събитията от военните години, общите духовни ценности и традициите на братската дружба", отбелзва руският президент

 

 

Руският президент Владимир Путин отправи поздравителни послания по случай 77-ата годишнина от Победата във Великата Отечествена война към лидерите и народите на Азербайджан, Армения, Белорусия, Казахстан, Киргизия, Молдова, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан, Абхазия, Южна Осетия, Донецката Народна Република и Луганската Народна Республика. Това съобщават руските медии.

Ръководствата на Грузия и Украйна не бяха удостоени с поздравления, те бяха отправени към народите на тези две страни.

Президентът на Русия отбелязва, че на този ден се отдава признателност към воините и тружениците в тила, които с цената на неизброими жертви и лишени съкрушиха нацизма.

"Днес наш общ дълг е да не допускаме възраждането на нацизма, който донесе толкова страдания на хората от различни страни. Необходимо е да запазим и предаваме на потомците истината за събитията от военните години, общите духовни ценности и традициите на братската дружба", отбелзва той.

Владимир Путин пожелава на новите поколения да бъдат достойни за паметта на своите бащи и деди.

Победата ще бъде наша

В поздравителните телеграми до лидерите на Донецката и Луганската Народни Републики руският президент отбелязва, че днес военнослужещите от РФ, ДНР и ЛНР, също като предците си, рамо до рамо се сражават за освобождението на родната земя от нацистката напаст и изрази увереност, че както и през 1945 году, "победата ще бъде наша".

Освен това, в посланието, адресирано до ветераните от Великата Отечествена война и гражданите на Украйна, руският президент подчертава, че е недопустим реваншът на наследниците на онези, които бяха победени във Великата Отечествена война.

 

 

Станете почитател на Класа