Турция се надява Путин и Зеленски да се срещнат „в близките дни“

Турция се надява Путин и Зеленски да се срещнат „в близките дни“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    29.04.2022
  • Share:

Турция се надява, че среща между руския президент Владимир Путин и украинския му колега Владимир Зеленски ще се състои през следващите няколко дни, каза турският министър на отбраната Хулуси Акар в сряда, след консултациите относно военната помощ на Запада за Киев, проведени в авиобаза Рамщайн в Германия.


„Надяваме се, че въпреки някои трудности, двамата лидери ще успеят да се срещнат през следващите дни благодарение на предложенията на нашия президент Реджеп Тайип Ердоган", каза той, цитиран от турското министерство на отбраната.


Според Акар „Турция продължава да допринася, да прави всичко необходимо, включително да играе посредническа роля, за да не се влоши хуманитарната ситуация в Украйна и да се постигне прекратяване на огъня възможно най-скоро".


Анкара редовно изразява желанието си да бъде домакин на среща между Путин и Зеленски, но Москва многократно отговаряше на подобни предложения, като обясняваше, че Путин никога не е отказвал по принцип да се срещне със Зеленски, но че трябва да се подготви текст на документа за Украйна.

Станете почитател на Класа