Украински обстрел удари над 20 къщи и училище в руското село Журавльовка в Белгородска област

Украински обстрел удари над 20 къщи и училище в руското село Журавльовка в Белгородска област
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    16.04.2022
  • Share:

На 23 март беше въведено извънредно положение в две погранични села в Белгородска област – Журавльовка и Нехотеевка, където при украински обстрели бяха ранени трима души и бяха разрушени над 20 къщи и автомобили

 

 

 

Украински обстрел срещу пограничното село Журавльовка в Белгородска област на Русия снощи нанесе щети на над 20 жилища и училище, съобщи на страницата си във "Вконтакте" заместник-губернаторът на областта Владимир Базаров, предадоха ТАСС и БТА.

"По нареждане на губернатора отидох в Журавльовка, която вчера отново беше подложена на обстрел от украинска страна. Заедно с представители на Белгородска област огледахме училището и посетихме повече от 20 къщи, за да оценим нанесените щети", написа Базаров.

 

https://epicenter.bg/images/news/42022/thumbs/main_1650032382.jpg

Губернаторът на региона Вячеслав Гладков вчера съобщи за пореден украински обстрел на пограничното село Журавльовка, в резултат на който един човек е бил леко ранен от шрапнел.

На 23 март беше въведено извънредно положение в две погранични села в Белгородска област – Журавльовка и Нехотеевка, където при украински обстрели бяха ранени трима души и бяха разрушени над 20 къщи и автомобили. В нощта на 24 март Журавльовка също беше разтърсена от няколко взрива, като имаше снаряди, паднали в необитаема част на селото. Същата вечер един човек е загинал в резултат на украинския обстрел.

Междувременно службата за сигурност на Украйна (СБУ) отхвърли обвиненията на Москва в обстрел срещу руска територия, определяйки ги в пост във „Фейсбук“ ги определи като неверни, предаде ДПА.

Инцидентът е планирана провокация от страна на Русия, заяви разузнавателната служба, ден след като Москва каза, че при украински обстрел срещу село в руската гранична Брянска област са били ранени осем цивилни, сред които и малко дете. Според Москва Украйна е атакувала района с хеликоптери.

Украинската разузнавателна служба разпространи аудио записи като доказателство, че руските обвинения са безпочвени. Автентичността на записите все още не може да бъде потвърдена, отбелязва ДПА.

Русия многократно се оплака от предполагаеми украински атаки срещу обекти в руски гранични територии. Москва заплаши, че в отговор ще засили бомбардировките си над Киев.

 

 

Станете почитател на Класа