Мощни експлозии са били чути в Киев, Одеса и Мариупол се готвят за нови атаки

Мощни експлозии са били чути в Киев, Одеса и Мариупол се готвят за нови атаки
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    15.04.2022
  • Share:

 

Сирените за въздушно нападение звучаха в цяла Украйна в момент, когато хората се подготвят за нови руски нападения, след като късно снощи флагманът на руския Черноморски флот потъна в резултат на пожар

 

 

Мощни експлозии се чуха в Киев рано тази сутрин, а сирените за въздушно нападение звучаха в цяла Украйна. Това става в момент, когато хората се подготвят за нови руски нападения, след като късно снощи флагманът на руския Черноморски флот потъна в резултат на пожар, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

 

Експлозиите изглежда бяха най-мощните в столичния регион, откакто по-рано през април руските войски се изтеглиха от тази част на страната, за да се готвят за битки в Южна и Източна Украйна.

 

Украйна пое отговорност за потапянето на „Москва“ и каза, че крайцерът от съветско време е бил ударен с ракета. Плавателният съд потъна докато беше теглен на буксир към пристанище, съобщи руското министерство на отбраната.

 

https://epicenter.bg/images/news/32022/thumbs/main_1647155185.jpg

 

Повече от 500 моряци бяха евакуирани от кораба, след като мунициите на борба му експлодираха, посочи министерството, без да признае, че е имало нападение. Украйна съобщи, че е поразила „Москва“ с противокорабна ракета „Нептун“, родно производство.

 

Потъването на крайцера стана в момент, когато Русия продължава да обстрелва от Черно море украински градове по крайбрежието, почти 50 дни след началото на нашествието й.


Жителите на Одеса и Мариупол, който е на брега на Азовско море, се готвят за нови руски атаки.

 

В ранното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски намекна за потъването на „Москва“ и предупреди за руските намерения да вземат на прицел източния Донбаски регион, включително Мариупол.


Зеленски отдаде дължимото „на всички онези, които спряха напредването на безкрайните конвои с руска военна техника, на онези, които показаха, че руските кораби могат да слязат на дъното“.


За момента няма съобщение за щети след експлозиите, за които беше съобщено в Киев, в Херсон на юг, в източния град Харков и малкия град Ивано-Франкивск на запад.

 

Украинските медии съобщиха за прекъсване на електричеството в части от Киев.

 

Въздушните сирени се включиха във всички райони на Украйна веднага след полунощ и продължиха да звучат в източните региони на Луганск и Запорожие, дори и след спирането им на други места, съобщиха медии.

 
 
 

 

Станете почитател на Класа