Австралия наложи санкции на «Газпром», «Транснефт» и още 12 руски компании

Австралия наложи санкции на «Газпром», «Транснефт» и още 12 руски компании
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    14.04.2022
  • Сподели:

Под санкции попаднаха също «Камаз», ПО «Севмаш», холдингъг «Роселектроника», ПАО «Ростелеком» и «Русгидро»

 

Австралия наложи санкции на "Газпром", "Транснефт" и още 12 руски компании

 

Правителството на Австралия наложи икономически санкции на 14 руски компании, предприятия и организации заради ситуацията в Украйна. Това се съобщава в писмо от австралийското министерство на вътрешните работи, разпространено в четвъртък.

 

В съобщението на ведомството се посочва, че автономните санкции на Австралия се налагат на горивно-енергийните компании «Газпром», «Газпром нефт» и «Транснефт», руския производител на автомобили и двигатели «Камаз», групата на компаниите за добив на диаманти «Алроса», холдинга «Руселектроника», ПАО «Ростелеком» и «Русгидро», АО «Обединена съдостроителна корпорация», ПО «Севмаш», руската корабостроителна компания «Совкомфлот», Новоруското морско търговско пристанище, а също застрахователното дружество «Согаз» и центъра за железопътни турове на руския железпътен национален туристически офис «Посетете Русия».

 

До момента Австралия е наложила санкции срещу над 500 руски и беларуски граждани, включително президентите на двете страни Владимир Путин и Александър Лукашенко.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа