Илон Мъск няма да се присъедини към борда на Twitter

Илон Мъск няма да се присъедини към борда на Twitter
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    12.04.2022
  • Сподели:

Илон Мъск, от скоро най-големият акционер на Twitter, реши да не се присъединява към борда на компанията за социални медии, каза главният изпълнителен директор Параг Агравал.


Мъск, който закупи 9,2% дял в Twitter преди няколко дни, получи предложение за място в борда и назначението му трябваше да влезе в сила в събота.


Но Агравал публикува в Twitter, че Мъск е отхвърлил офертата. „Илон сподели същата сутрин, че повече няма да се присъединява към борда. Вярвам, че това е най-доброто. Ние имаме и винаги ще ценим приноса на нашите акционери, независимо дали са в нашия борд или не. Илон е най-големият ни акционер и ние ще останем отворени за неговия принос", каза Агравал в неделя.


В събота Мъск предложи промени в услугата за премиум абонамент на Twitter Blue, включително намаляване на цената й, забрана на рекламата и даване на опция за плащане в криптовалутата Dogecoin.


Той също така предложи серия от други промени, някои сериозни, а други несериозни, като например въвеждане на бутон за редактиране, както и преобразуване на централата на компанията в Сан Франциско в приют за бездомни.


След като новината избухна, Мъск туитира емоджи с ръка на устата.


Той често се противопоставя на политиките за модериране на Twitter, като миналата година заяви, че „много хора ще бъдат много недоволни от високите технологии на Западното крайбрежие като де факто арбитър на свободата на словото".


След като придоби големия си дял в компанията, но преди това да стане публично известно, той публикува: „Като се има предвид, че Twitter служи като де факто обществен градски площад, неспазването на принципите на свободата на словото фундаментално подкопава демокрацията. Какво трябва да се направи?"


Предстоят интересни развития.

Станете почитател на Класа