Брус Уилис се оттегли от киното заради диагноза афазия

Брус Уилис се оттегли от киното заради диагноза афазия
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    01.04.2022
  • Сподели:

Брус Уилис, актьорът, най-известен с работата си по филмите "Умирай трудно", се оттегли от индустрията, след като бе диагностициран с афазия.


В акаунтите на семейството му в социалните медии беше публикувано съвместно изявление, в което се обяснява, че „Уилис е имал някои здравословни проблеми и наскоро е бил диагностициран с афазия, която се отразява на когнитивните му способности. В резултат на това и с много съжаление Брус се оттегля от кариерата, която означава толкова много за него. Това е наистина предизвикателно време за нашето семейство и ние сме толкова признателни за вашата постоянна любов, състрадание и подкрепа. Преминаваме през това като силна семейна единица и искахме да привлечем феновете му, защото знаем колко много означава той за вас, както и вие за него. Както Брус винаги казва, „Изживейте го" и заедно планираме да направим точно това."


67-годишният Уилис стана известен в телевизионното шоу Moonlighting, преди да се наложи като плодотворна екшън звезда, известна със своята иронична изява. Освен филмите „Умирай трудно", той печели аплодисменти и за ролите си във филми като „Криминално четиво", „Петият елемент", „Последният скаут", „Дванадесет маймуни", „Шестото чувство", „Looper" и „Moonrise Kingdom".


Една от най-рентабилните звезди от 80-те и 90-те години на миналия век, Уилис също зае значителна ниша в семейните комедии, най-вече с Look Who's Talking и неговото продължение.


Той също така е направил три албума като певец – кавърът му на Under the Boardwalk стигна до № 2 в класацията за сингли в Обединеното кралство – и участва в множество сценични продукции, правейки своя дебют на Бродуей през 2015 г. с възраждането на Misery.


Уилис беше женен за актрисата Деми Мур в продължение на 23 години, с която имат три дъщери. Той също има две дъщери от втората си съпруга Ема Хеминг Уилис.


През последните години Уилис продължи екшън кариерата си, като едновременно с това леко я сатиризираше във филми като „Червените" и „Неудержимите". Той се появи в седем филма, излезли през 2021 г., а три филма с участието на Уилис вече са излезли тази година. Още осем завършени филма на Уилис в момента се очаква да бъдат пуснати през 2022 и 2023 г.


Афазията се характеризира с затруднения с езика или говора и обикновено се причинява от увреждане на лявата страна на мозъка, която е отговорна за разбирането и възпроизводството на език. Най-честите причини са инсулт, тежко нараняване на главата, мозъчен тумор и прогресивни неврологични състояния като деменция и се среща най-често при хора над 65 години.

Станете почитател на Класа