Турски експерти разделиха операцията за денацификация на Украйна на четири етапа

Турски експерти разделиха операцията за денацификация на Украйна на четири етапа
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    23.03.2022
  • Сподели:

«Понастоящем мнозина се чудят как ще се развие конфликтът между Русия и Украйна и се опитват да намерят отговор», пише турският експерт Гюрсел Токмакоглу за Politik Merkez.

 

Турски експерти разделиха операцията за денацификация на Украйна на четири етапа

 

 

«Ще ви представя възможен план за операцията на Русия в Украйна», твърди експертът.

 

Той обръща внимание на факта, че Русия е съсредоточила около Украйна 9 армии с обща численост над 100 хиляди души, повечето от които вече са на украинска територия. Руската авиация доминира във въздуха, извършвайки 170-210 полета на ден. В същото време украинските ВВС могат да извършват само 2-5 полета на ден. Азовско море е под пълния контрол на въоръжените сили на РФ. В Черно море има кораби и подводници на руския флот, които блокират украинския бряг.

 

Турски експерти разделиха операцията за денацификация на Украйна на четири етапа

 

 

Според анализа възможният план на руската военна кампания включва четири фази (етапи). Като цяло ще са необходими два до три месеца, за да бъдат завършени. Към публикацията е приложена карта, съответстваща на плана, на която са отбелязани всички детайли.

 

На първия етап въоръжените сили на РФ трябва да вземат под пълен контрол Донбас и всички територии от Харков и на юг до Крим. Основните цели са Запорожието и Днепропетровск. Тази стъпка ще отнеме 2-3 седмици.

 

Вторият етап предвижда превземането на Николаев и Одеса, където могат да бъдат привлечени не само сухопътни сили, но и руския флот. Това ще отнеме още 2 седмици. След това Украйна ще бъде отрязана не само от Азовско море, но и ще бъде лишена от достъпа до Черно море. В същото време не може да се изключи, че този етап може да се реализира едновременно с първия.

 

Третият етап предвижда овладяване на Полтава, Черкаси, Кременчуг, Кривой Рог. Така цялата централна част на Украйна трябва да премине под контрола на въоръжените сили на РФ. Това може да отнеме още 3 седмици при подходяща въздушна поддръжка.

 

Четвъртият етап се състои в превземането на Киев и напредването на руските войски по линията Коростен-Житомир на юг до Виница и границата с Молдова и Приднестровието. Това трябва да отнеме 4-6 седмици.

Но има една особеност — столицата на Украйна е огромен мегаполис, където наскоро са живели 5 милиона души. Поради това е невъзможно да се предвиди колко дълго ще продължат военните действия там. В самия Киев всичко може да продължи повече от 3 месеца, обобщава експертът от Турция.

 

Припомняме, че руската специална военна операция за денацификация и демилитаризиране на украинска територия започна на 24 февруари.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа