Известният инвеститор Кийосаки предлага закупуване на биткойни за борба с инфлацията

Известният инвеститор Кийосаки предлага закупуване на биткойни за борба с инфлацията
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    08.03.2022
  • Share:

Американският бизнесмен, писател и инвеститор Робърт Кийосаки посъветва в акаунта си в Twitter да се купуват биткойни, злато и недвижими имоти, за противодействие на нарастващата инфлация в САЩ, която през януари нарасна със 7,5% и е на най-високото си ниво през последните четири десетилетия .


Кийосаки обвини американския президент Джо Байдън в „унищожаване на страната". Както обяснява той, президентът блокирал тръбопроводната мрежа Kistone, което намалило транзита на около 830 000 барела американски петрол на ден и вместо това започнал да внася 670 000 барела петрол на ден от Русия и Иран. Бизнесменът смята, че поради това цените на горивата в САЩ са се повишили и инфлацията се е ускорила.


Кийосаки обаче уверява, че е „възможно да се противодейства на действията на Байдън" с някои съвети, които той дава на читателите си „как да печелят от инфлацията".


„Байдън иска инфлация. Аз се противопоставям на престъпните му действия, като инвестирам в Тексас и N. Dakota Oil, инвестирам в къщи с апартаменти в Тексас, купувам злато, сребро и биткойн. Не бъдете жертва на Байдън. Инвестирайте като капиталист.", пише той.


Междувременно няколко потребители на Twitter разкритикуваха коментарите на Кийосаки, наричайки ги "политизирани". „Има инфлация от 100 години и вие обвинявате някой който е на поста в продължение на 2 години?", туитира един интернавт.


„Да, ще похарча малкото пари, които имам за злато и апартаменти... О, чакайте, аз дори не мога да си купя собствена къща на този пазар", отбеляза друг потребител.

Станете почитател на Класа