Руското МО показа на Пентагона какво се случва с големите колони край Киев

Руското МО показа на Пентагона какво се случва с големите колони край Киев
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    07.03.2022
  • Сподели:

Според американското военно ведомство руснаците са задействали 95% от струпаната край границите бойна групировка

 

 

Русия от началото на войната е изстреляла по Украйна 600 ракети. Освен това руските сили вече са задействали 95% от струпаната по границата с Украйна военна сила. Това съобщава Си Ен Ен, позовавайки се на високопоставени представители на министерството на отбраната на САЩ.

 

На север от Киев Русия е съсредоточила масивен конвой, който е с дължина 64 километра. Колоната вече няколко дни на практика остава на едно място. Не е известно на какво точно разстояние тя се намира от Киев. В края на миналата седмица бе отбелязано, че конвоят е на около 25 километра от центъра на украинската столица. 

 

Руското МО показа на Пентагона какво се случва с големите колони край Киев ВИДЕО

 

В САЩ отбелязват, че както украинците, така и руснаците пазят голяма част от своята въздушна бойна мощ, затова нито една от страните няма преимущество в небето.

  

Също така той не потвърди и информацията, че Русия мобилизира резервистите.  

На свой ред руското министерство на отбраната на 7 март сутринта разпространи видео с придвижване на танково подразделение в Киевска област в рамките на специалната военна операция в Украйна. 

На кадрите се вижда как руската бронирана техника, обозначена със знака V, се движи напред.

 

Пентагонът наблюдава боевете в Херсон и Николаев. В същото време руските войски все още се опитват да обкръжат Киев, Харков, Чернигов и Мариупол. Мощната местна съпротива на украинците обаче значително е забавила руското настъпление. 

 

 

 


"Смятаме, че украинският народ в по-голямата част от страната все още има средства за комуникации, достъп до интернет и медии", добавя източникът. 

В същото време той не потвърждава информацията за десант близо до Одеса. САЩ обаче не го смятат за неизбежен. 

Станете почитател на Класа