Роман Абрамович потвърди, че ще продаде Челси

Роман Абрамович потвърди, че ще продаде Челси
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    04.03.2022
  • Share:

Собственикът на Челси Роман Абрамович официално потвърди, че клубът от Висшата лига е за продан, според изявление на официалния сайт на клуба.


„Бих искал да се спра на спекулациите в медиите през последните дни относно моята собственост върху Челси", написа руският магнат. „При сегашната ситуация взех решението да продам клуба, тъй като смятам, че това е в интерес на клуба, феновете, служителите, както и на спонсорите и партньорите", добави той, подчертавайки че решенията му винаги са се основавали на интереса на отбора.


Той каза още, че продажбата няма да бъде незабавна и че всички нетни печалби ще бъдат дарени на благотворителна фондация, създадена за жертвите на конфликта в Украйна.


„Очаквам с нетърпение да посетя Стамфорд Бридж за последен път, за да се сбогувам лично с всички вас. За мен беше привилегията на живота ми да бъда част от Челси и се гордея с всичките ни съвместни постижения. Футболен клуб Челси и неговите фенове винаги ще бъдат в сърцето ми", завърши той.


Абрамович купи Челси през 2003 г. и за период от почти две десетилетия го утвърди като един от силните центрове на европейския клубен футбол. Отборът спечели пет титли във Висшата лига, както и две в Шампионската лига, а миналия месец бе коронован за шампион на ФИФА за Световната клубна купа, след като победи Палмейрас в Абу Даби, Обединените арабски емирства.

Станете почитател на Класа