Русия обяви масивна атака срещу центъра на Киев

Русия обяви масивна атака срещу центъра на Киев
  • Written by:  DW
  • Date:  
    02.03.2022
  • Share:

Руското министерство на отбраната обяви масивно нападение срещу центъра на Киев и призова жителите на града да напуснат околността. Целта била да се предотвратят дезинформационни кампании

на украинците.

 

 

 

Войната в Украйна ескалира. "За да бъдат предотвратени информационни войни срещу Русия, руските вооръжени сили ще атакуват технологични обекти на Службата за безопасност на Украйна и други военни обекти в Киев", се казва в съобщението.

 

"Призоваваме украинските граждани, които са били замесени от украинските националисти в провокации срещу Русия, както и жителите на Киев, които се намират в близост до релейните станции, да напуснат своите домове", се казва още там.

 

Преди това стана ясно, че Русия бомбирадира масивно и Харков, където са загинали най-малко 10 души и са ранени десетки. "Руските бомбардировки над Харков са нарушение на военното право", написа Върховният представител на ЕС по външната политика Жозеп Борел в Туитър.

 

Фракциите в Европарламента днес осъдиха нападението на Русия срещу Украйна. "Няма да се успокоим, докато Владимир Путин не бъде осъден за военни престъпления", беше заявено от името на Социалдемократическата фракция в парламента.

 

Германският канцлер Олаф Шолц отново апелира към руския президент Путин за незабавно спиране на военните действия. Шолц очаква, че ескалацията в Украйна ще се задълбочи още повече. "Проливането на кръв трябва да спре. Путин върши престъпление спрямо украинския народ", каза Шолц.

Станете почитател на Класа