На Майдана в деня на «нахлуването» включиха химна на СССР

На Майдана в деня на «нахлуването» включиха химна на СССР
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    17.02.2022
  • Сподели:

Агенция «Ройтерс» организира предаване на живо от Киев заради съобщенията, че Русия е «на път да атакува» Украйна. Инвазията така и не се случи. Но по средата на предаването неизвестни включиха химна на СССР, съобщава «Обозревател». След това в ефира прозвучаха псувни на английски.

 

Обозревател: На Майдана в деня на "нахлуването" включиха химна на СССР

 

По време на транслация на Reuters от Киев някой включи химна на СССР

Съответната транслация под името «Киевският Майдан на фона на руско-украинската криза» започна на 15 февруари в Youtube-канала на Reuters.

 

Освен химна, се чуваха и други музикални произведения, а също звук, приличащ на телевизионен ефир.

«Русия твърди, че е извела войските от границата с Украйна, но Западът казва, че на този етап не е видял доказателства», се казва в транслацията.

 

Обозревател: На Майдана в деня на "нахлуването" включиха химна на СССР

 

Припомняме, че авторитетното западно издание Politico публикува информация, според която главата на Белия дом във Вашингтон Джо Байдън в разговор с колегите си от НАТО обяви датата на предполагаемата руска инвазия над суверенната територия на Украйна. Според президента на САЩ това ще се случи на 16 февруари.

 

 

 

 

От своя страна държавният глава Владимир Зеленски заяви, че днес в информационното пространство се умножава информацията за възможно нахлуване на руски войски в Украйна, което неизбежно води до паника както в страната, така и в международното поле.

 

Той също така призова Съединените щати да потвърдят прогнозата за дълбоката ескалация, която уж ще се случи на 16 февруари, тъй като „паниката остава най-добрият приятел на нашите врагове“.

 

Украинците реагираха с хумор на обявеното „нашествие“ на Русия.

 

По-рано редица британски медии съобщиха, че нападението на Русия над Украйна ще се проведе на 16 февруари в три сутринта по киевско време. Някои публикации дори стартираха излъчване от Киев, но до момента на публикуване на новината нямаше съобщения от Държавната гранична служба, Министерството на отбраната или други правоприлагащи органи за каквото и да било нападение.

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа