Марк Зукърбърг променя начина, по който се обръща към служителите си

Марк Зукърбърг променя начина, по който се обръща към служителите си
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    17.02.2022
  • Сподели:

Марк Зукърбърг, президент на американския конгломерат за технологии и социални медии Meta Platforms, промени начина, по който се обръща към служителите си, които оттук нататък ще нарича „метамейтс" (метаколеги), според публикация, направена официалния му уебсайт From Facebook.


„Мета, метаколеги, става дума за това да бъдем добри настойници на нашата компания и на нашата мисия. Става дума за чувството за отговорност, което имаме за нашия колективен успех и един за друг като съотборници. Става въпрос за грижа за нашата компания и един за друг", гласи текстът.


Зукърбърг посочи, че току-що са актуализирали ценностите на Meta, тъй като много неща са се променили от 2007 г. и вече имат глобална общност, широк обхват и са компания с метавселена, която изгражда бъдещето на социалната връзка.


37-годишният предприемач описва новите ценности по следния начин: да се движим бързо заедно в една посока като компания, а не само като индивиди; фокус върху дългосрочното въздействие; вдъхновяване на повече хора; изграждане на бъдещето на разпределената работа, където възможностите не са ограничени по географски признак; и да бъдем директни и уважаващи колегите си.


„В края на деня ценностите не са това, което пишете на уебсайта, а това, което правим всеки ден. Насърчавам ви да помислите върху тези ценности и какво означават те за вас, докато започваме да работим върху следващата глава за нашата компания", казва Зукърбърг.


Технологът във Facebook Андрю Босуърт разкри, че терминът „метамейтс" е измислен от американския учен Дъглас Хофстатер, след като служител му изпратил имейл за идеи след промяната на името на Facebook на Meta миналия октомври.


Според Business Insider, както Зукърбърг, така и неговата компания все още се разтърсват от миналогодишната „брутална огнена буря", когато „Фейсбук документите" разкриха, че Мета е знаела какво е вредно за потребителите, но подкопавала усилията за прилагане на решенията, с цел печалба.


Идеята бе да префокусира публичния си образ върху зараждащата се метавселена, термин с горещ бутон, който се използва за описание на теоретична следваща фаза на Интернет, в която играем, живеем и работим в пространствено изживяване, използвайки технологията за виртуална реалност.

Станете почитател на Класа