Уорън Бъфет инвестира 1 милиард долара в необанка на инвеститори в биткойн

Уорън Бъфет инвестира 1 милиард долара в необанка на  инвеститори в биткойн
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    17.02.2022
  • Сподели:

Berkshire Hathaway, холдинговата компания на американския инвеститор Уорън Бъфет, наскоро увеличи дела си в бразилската необанка Nubank, известна сред инвеститорите в биткойн, съобщава порталът Cointelegraph.


Според формуляра F13, публикуван в понеделник, Berkshire Hathaway купил акции на Class A Nu Holdings на стойност 1 милиард долара през четвъртото тримесечие на миналата година.


В същото време холдинговата компания на Бъфет продаде акции в компаниите Visa и Mastercard на стойност 1,8 милиарда и 1,3 милиарда долара съответно.


Както Cointelegraph подчертава, скорошното придобиване на акции на Nubank може да означава промяна в стратегията на известния инвеститор, известен с предпазливото си отношение към дигиталните активи и по-специално към биткойн, който той нарече „отрова за плъхове на квадрат".


Порталът подчертава, че промяната в позицията може да се дължи на нарастващата дигитализация на финансовите услуги. Преди това, през юли 2021 г., Berkshire Hathaway вече беше инвестирал 500 милиона долара в бразилската банка.

Станете почитател на Класа