Втори сценарий при нахлуване на Украйна в Донбас

Втори сценарий при нахлуване на Украйна в Донбас
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.02.2022
  • Сподели:

Курс към границата с Русия

 

Вторият сценарий, според бившия министър на отбраната на самопровъзгласилата се ДНР Игор Гиркин (Стрелков), предполага отказ на Русия от пряка помощ на ЛДНР. В този случай Киев ще се опита да продължи настъплението, за да унищожи напълно Луганск и Донецк. Според Гиркин вероятно Киев ще се опита да достигне границата с Русия, да превземе територия и едва след това ще премине към прочистване на големите населени места.

 

Втори сценарий при нахлуване на Украйна в Донбас

 

 

„Това е аксиома на военната тактика, както всеки винаги е правил — големите центрове на съпротива се заобикалят, блокират и след това спокойно се прочистват. Във всеки случай, откъснати от доставки и помощ, те няма да издържат дълго.

 

Настъплението на украинските войски, ако те започнат пълномащабно настъпление, ще бъде придружено от използването на всички най-нови технически средства, които са получили от западните си партньори. Плюс това ще има мащабни действия на диверсионно-разузнавателни групи, които те отдавна са въвели в републиките и само чакат команди“, подчерта експертът.

 

Заместник-главата на Института за САЩ и Канада, генерал-майорът и експерт на Ракетните стратегически войски на Русия Павел Золотарьов също отбелязва, че в случай на офанзива от Украйна, форсираният марш към участъка от руско-украинската граница, който е под контрол на ДНР и УНР, е практически гарантиран.

 

„Разстоянието тук е незначително и може да се преодолее доста бързо. А след това можем да приемем, че проблемът е решен. Те ще пробият до границата, така че територията да е под техен контрол и ако разчитате само на силите, които са на разположение на ДНР и ЛНР, тогава въоръжените сили на Украйна съвсем реалистично ще се справят с тази задача» заяви експертът.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа