Бил Милър: „Биткойн е застраховка срещу финансова катастрофа“

Бил Милър: „Биткойн е застраховка срещу финансова катастрофа“
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    13.02.2022
  • Сподели:

Американският милиардер и инвеститор, Бил Милър вижда биткойн като застраховка срещу финансова катастрофа. Бизнесменът разказа за визията си за основната криптовалута в интервю за CNBC.


Финансовият магнат сравни биткойн със застрахователна полица. Той обясни, че когато хората купуват застрахователна полица, те не искат да се случи нещо ужасно, но все пак плащат застраховка всяка година, за всеки случай. „Биткойн е застраховка срещу финансова катастрофа, каквато виждаме в Ливан, или в Афганистан, или в много от тези други страни", каза той.


Според него криптовалутата е ценна не защото е осезаема, а защото стойността й може да се сравни с тази на колекционерска стойност, като бейзболна карта на Хонус Вагнер, един от най-великите играчи, или картина на Пикасо.


По отношение на личната му инвестиция в криптовалутата, Милър каза, че е вложил малка част от капитала си в биткойн, а когато цената се повишила, инвестицията му стана половината от общия му капитал. Тази цифра обаче сега е по-ниска, тъй като стойността на биткойн спадна.


Освен това той смята, че криптовалутата ще продължи да расте, като получава капитали от институции и компании. „Мисля, че тази година ще има повече приемане сред фондации, дарения и институции и това ще продължи", каза той.

Станете почитател на Класа