Бърни Сандърс обвини Путин за кризата с Украйна

Бърни Сандърс обвини Путин за кризата с Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    12.02.2022
  • Сподели:

Американският сенатор Бърни Сандърс директно обвини руския президент Владимир Путин, че стои зад настоящата криза с Украйна, пише Insider. В същото време той каза още, че опасенията на Москва относно разширяването на НАТО на изток към Русия са „доста оправдани“, а САЩ „лицемерно“ не искат да ги вземат предвид.

 

Бърни Сандърс обвини Путин за кризата с Украйна

 

„Трябва да сме наясно кой е най-отговорен за тази задаваща се криза: Владимир Путин“, написа сенаторът в публикация за The Guardian.

 

„През 2014 г. президентът на Русия вече превзе част от Украйна, а сега заплашва да превземе цялата страна, погребвайки украинската демокрация».

 

Според Сандърс САЩ трябва «недвусмислено» да подкрепят суверенитета на Украйна и «да дадат ясно да се разбере, че Путин и неговото обкръжение ще се сблъскат със сериозен отговор от международната общност, ако той не промени курса».

 

В частност, по-рано администрацията на президента на САЩ Джо Байдън предупреди, че Русия ще бъде изправена пред мощни икономически санкции в случай на нахлуване в Украйна, отбелязва изданието.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа